Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията.

...
Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията.
Коментари Харесай

Делян Добрев: Министрите в кабинет на проф. Габровски няма да бъдат политически фигури от ГЕРБ

Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на Нова телевизия

Ние вършим всички старания за сформиране на държавно управление. Не желаеха Бойко Борисов, не желаеха и ГЕРБ. Борисов не е предложение за министър председател, нито някоя партийна фигура. Проф. Габровски е претендент за министър председател и министрите му ще бъдат от неговия сан. Няма да има политически лица от ГЕРБ сред тях. Ако не го поддържат - не знам какво желаят другите партии, означи Добрев. 

Той уточни, че няма информация по отношение на диалозите на проф. Габровски с останалите партии.

По думите му сега Народното събрание работи по четири разнообразни оферти свързани с " Лукойл ". 

Предложението на служебния кабинет е да таксуваме с 33%. Това, което ни тормози е, че това зависи от положителната воля на „ Лукойл “. Това не ми се коства несъмнено, а и в случай че желаеха да го създадат, за какво не го направиха при започване на годината. Второ предложение на Движение за права и свободи – да се спре износа на горива. То беше подкрепено в енергийна комисия от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Демократична България “. „ Продължаваме промяната “ бяха срещу, добави Добрев. 

Нашето предложение споделя, че нас не ни интересува къде са регистрирани “Лукойл ”. Обаче, откакто внасят съветски нефт и нашата страна им е дала тази дерогация, то разликата в цената сред съветски нефт и Брент ще я внасят във Фонда, и ние тази разлика ще я връщаме на потребителите. Това е единственият механизъм, с който ние можем да бъдем сигурни, че България ще получи някакви пари и че потребителите ще бъдат обезщетени за скъпата цена на горивата, счита депутатът.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР